A PCB Droid egy könnyen használható nyomtatott áramkör tervező applikáció mobil eszközökre

  • Like it I rate 5 because this is the only pcb designer app. I love the new update. It become easier now. I'm just waiting for the other feature to come. Good job guys! Keep it up.
bg

Az applikáció

Az ötlet és a megvalósítás

A PCB Droid egy könnyen kezelhető áramkör tervező applikáció mobil eszközökre. Az alkalmazás használata tanulást nem igényel. A kialakítás során ügyeltünk arra, hogy a lehető legkényelbesebb felhasználói élményt biztosítsuk. A főmenü fejlesztésénél előtérbe helyeztük a mobile felhasználó preferanciáit a beépített makro könyvtárak pedig megkönnyítik a tervezést a felhasználók számára.

Napjainkban egyre inkább teret hódít a mobil eszközök használata és a felhő alapú technológiák. A felhasználók már napi szintű ügyeik vagy akár hobbijaik során is használják mobil készülékeiket. A dinamikusan fejlődő országokban, mint például India, a fiatal mérnökök számára csak a mobil és tablet készülékek elérhetőek, ezért fontos az új technológiák szemelőtt tartása.

Az alkalmazás első sorban a hobbi felhasználók igényeit próbálja kielégíteni. Az alkalmazás elsősorban a diákokat, elektonikai érdekeltségű mérnököket célozza. Mindenkit, akik szabadidejében szívesen foglalkozik nyomtatottáramkör tervezéssel és gyártással, melyhez saját, otthoni eszközeit használja.

Az egyik legfontosabb cél, hogy lehetőséget biztosítsunk a harmadik világ beli fiatalok számára az elektronikai tanulmányok elsajátításához. Az alkalmazás új lehetőséget biztosíthat az elektronika tanításban, tanulásban és az önképzésben egyaránt.

Betekintés

Megjelenés és a fő funkciók

  • Windows, iOS, Andorid támogatás
  • A felhő alapú technológia segítségével bármilyen eszközről bejelentkezve a felhasználónak lehetősége van elérni a projektjeit. Az alkalmazás offline használata esetén helyi adatbázisba történik a mentés.
  • A havi előfizetés megvásárlása esetén a funkciók minden eszközön elérhetővé válnak a felhasználók számára.
  • Szerver oldali .pdf, .jpg, .png és gerber export lehetséges
  • Autoroute funckció a gyorsabb tervezés érdekében
  • Számos komponensből álló könyvtár ami szabadon letölthető és bővíthető.

Terveink

A következő fejlesztéseket tervezzük a jövőre nézve:
További platformokon való megjelenés
Kibővített DRC check és autoroute funcionalitás
Felhasználókkal való szorosabb kapcsolat kialakítása
Világszintű panel rendelés bevezetése